[...] wymienione w temacie składniki mineralne : 1. Additiva Calcium 500mg/tab 2. Magnez 120mg/tab ( musujące tabletki ) 3. Bio-Cynk 15mg/tab 4. Aspargin : potas 250mg/tab , magnez 250mg/tab Proszę o odpowiedź jak je przyjmować ( np: rano , w czasie posiłku , po posiłkuitd. ) , oraz które z nich ile razy dziennie po ile tabletek . Waże 93kg , [...]
[...] w porównaniu z mężczyznami, u których poziom tego pierwiastka był najniższy. Natomiast ryzyko zgonu z powodu raka było dla tych pacjentów wyższe o 40 proc. Wysoki poziom magnezu z kolei wiązał się z niższym ryzykiem zgonu. Pacjenci z najwyższym stężeniem tego pierwiastka mieli o 40- 50 proc. mniejsze prawdopodobieństwo zgonu, niż osoby z [...]
[...] ilość błonnika Suplementujemy - z możliwego zmniejszania absorpcji żelaza znane są m.in. ostropest plamisty (stosowany najczęściej w celu ochrony wątroby) minerały tj.: cynk magnez wapń miedź a także kurkumina (stosowana najczęściej jako środek zmniejszający ilość stanów zapalnych w organizmie) aspiryna. Warto zatem oddalić konsumpcję wskazanych [...]
Linia produktów NUTLOVE każdego dnia rozkoch**e w sobie tysiące osób na całym świecie, które delektują się słodkimi smakami wyśmienitych kremów, pysznych pralin, wyjątkowych ciastek, czy aksamitnych sosów. Seria ta swoją ogromną popularność zawdzięcza bardzo wielu zaletom. Zdrowe orzechy i kakao Orzechy stanowią aż 15% składu sosu, dzięki czemu [...]
[...] dla prewencji i łagodzenia „zimowego blues’a”. Ponadto zadbać należy o inne związki wspierające układ immunologiczny i / lub nerwowy, takie jak witamina C, cynk, czy magnez. Dobrym rozwiązaniem dla osób z łagodnymi zaburzeniami depresyjnymi i niestosujących leczenia przewlekłego mogą okazać się niektóre substancje o działaniu [...]
Powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju nasiona, pestki, czy orzechy mają dla naszego organizmu prozdrowotne właściwości, poczynając od zdrowych tłuszczów przez witaminy, składniki mineralne, czy inne istotne nutraceutyki wpływające pozytywnie na nasz organizm. Podsumowanie Wraz z biegiem lat coraz częściej spotkać można się z problemami [...]
Historia czekolady sięga prawdopodobnie już czasów Majów, którzy jako pierwsi zaczęli uprawiać kakao (kakaowiec właściwy) i spożywać w formie napoju nazywanego „pokarmem bogów”. Pierwszym Europejczykiem, który spotkał ziarna kakaowca, był Krzysztof Kolumb. Odkrycie Nowego Świata wraz z jego nieznanymi dotąd zasobami i bogactwami zapoczątkowało w [...]
Wielu osobom mogłoby się wydawać, że dynia to warzywo, które nadaje tylko smak potrawom i jedyne gdzie można ją zastosować to zupa krem. W rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Warzywo to posiada liczne właściwości, które w znacznym stopniu pomóc mogą nam w różnego rodzaju problemach zdrowotnych. Poznajmy najważniejsze z nich. Silny [...]
[...] aktywności GABA w organizmie usprawniają natomiast niektóre ekstrakty roślinne (np. z szafranu), ale również substancje odżywcze (np. aminokwas GABA, składniki mineralne magnez i cynk). Łączenie wymienionych środków jest bezpieczne, a dodatkowo ich działanie wzmocnione może być melatoniną, kannabidiolem, czy l-teaniną. Warto przy tym [...]
[...] w ochronie zdrowia Dobrze skomponowane preparaty zawierają starannie wyselekcjonowane składniki mineralne o dużym znaczeniu dla zdrowia. Warto zwracać uwagę m.in. na magnez i wapń, które w PROMULTI+ dostępne są pod postacią mieszanki pochodzenia morskiego, charakteryzującej się dużą przyswajalnością (Aquamin). Jest to mieszanka, która [...]
Szałwia hiszpańska, potocznie nazywana nasionami chia, jest gatunkiem rośliny z rodziny jasnotowatych. Pochodzi z okolic Meksyku i Ameryki Środkowej. Słynie ona z wyjątkowych wartości odżywczych. Jako jedna z niewielu roślin zawiera spore ilości kwasów tłuszczowych omega 3, co przy wzroście popularności i coraz niższej cenie stawią ją w szeregu [...]
[...] do których ludzie wykorzystują tofu. Możliwości jest naprawdę wiele. Nasiona też są zdrowe Okazuje się, że wartościowe są także nasiona. Mają mnóstwo minerałów, m.in. potas, magnez, żelazo, wapń i cynk, a także witaminy z grupy B. Ponadto nasiona zawierają związki, które mają antybakteryjne właściwości. Nie należy jednak spożywać nasion w surowej [...]
[...] pierś kurczaka, białka jaj i ryby. W przypadku węglowodanów zwykle spożywa brązowy ryż lub makaron pełnoziarnisty. Źródła tłuszczu pochodzą z orzechów, awokado, tłustych ryb i oliwy z oliwek. Jeśli chodzi o suplementację, fitnesska przyjmuje BCAA, kapsułki z olejem rybim, multiwitaminę, witaminę D3, magnez i cynk. Jak Wam się podoba Fiona?
Wiele jest ziół oraz substancji znanych już od tysięcy lat w tradycyjnej medycynie chińskiej i tybetańskiej. Niestety spora część z nich nie sprawdza się w pokładanych w nich nadziejach prozdrowotnych. Czy jednym z nich jest znany w wielu rejonach świata shilajit? Przeanalizujmy jego podstawowe właściwości i przeprowadzone w tym kierunku badania [...]
Krewetki to skorupiaki występujące w słodkich i słonych wodach na całym świecie. To najbardziej znane i popularne owoce morza stanowiące dobre źródło białka. Mają stosunkowo małą ilość kalorii i zawierają wiele cennych składników odżywczych. Ich pyszne mięso wykorzystuje się w kulinarnym świecie na przeróżne sposoby. W kuchni azjatyckiej krewetki [...]
Pomarańcza to tak wszechobecny owoc, że łatwo jest zapomnieć o jej egzotycznym pochodzeniu. Pochodzi z regionu obejmującego południowe Chiny, północno-wschodnie Indie i Birmę, a najwcześniejsza wzmianka o słodkiej pomarańczy pojawiła się w chińskiej literaturze w 314 roku n.e. Co można zrobić z pomarańczy? Pomarańcze najlepiej smakują na surowo, [...]
[...] cholesterolu. Awokado jest bogate w sterole roślinne związki, które jak wykazano, obniżają poziom cholesterolu. Zawiera ono również witaminy i minerały, w tym witaminę E, magnez, witaminę C, kwas foliowy i cynk. Dostarcza nawet więcej potasu niż bogate w ten pierwiastek banany. Mniejsze ryzyko chorób serca Jedno z badań na niewielkiej grupie [...]
[...] Są przede wszystkim dobrym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie omega 6, w mniejszej ilości omega 3. Znajdziemy w nich również minerały, takie jak magnez i cynk, a także przeciwutleniacze chroniące komórki. Nasiona i orzechy zwiększają również walory smakowe dań, dodając chrupkości do sałatek i owsianki. Podsumowanie [...]